Print

Autronica Fire and Security feirer 60 år med innovasjon!Vi feirer med stolthet 60-årsjubileum i år, en markering av seks tiår med innovasjon innen brann- og gassdeteksjon.


Siden 1957 har Autronica hatt en viktig rolle i å finne opp den moderne røykdetektoren slik vi kjenner den i dag. I 1970 var vi de første som introduserte en lavvolt røykdetektor, og i 1979 utviklet vi det første analoge adresserbare brannalarmsystemet. I 2004 lanserte vi det første IEC61508 SIL 2-godkjente systemet. Disse innovasjonene. og mange fler, har alle gått gjennom hele verdikjeden – fra idé og utvikling, via produksjon, markedsføring, salg og prosjektering, til service og support – ved Autronicas hovedkvarter i Trondheim.


“Vi er stolte av vår lange historie og rollen vi har spilt i å bane vei for et tryggere liv for mennesker rundt om i verden. Denne arven inspirerer oss til stadig å flytte grensene for innovasjon i brann- og gassikkerhetsindustrien, og styrker våre forpliktelser til å verne liv, miljø og verdier.” sier administrerende direktør Frode Lund. “Våre ansatte har alltid vært nøkkelen til vår suksess. Kunnskapen de innehar og arbeidet de gjør hver dag er nøkkelfaktoren i vår virksomhet.”

I senere år har Autronica blitt en komplett systemleverandør, ved å integrere slukking og sikkerhetsløsninger sammen med brann- og gassalarmsystemet gjennom et grafisk overvåkings- og kontrollsystem.  


Autronica Fire and Security er en leverandør av brann- og gassløsninger på den norske kontinentalsokkelen, og vi beskytter cruisepassasjerer over hele verden. Våre systemer jobber konstant med å verne liv og verdier på land, til sjøs og offshore. Autronicaansatte i 10 land arbeider hardt for å sikre at verden er så trygg som den kan bli for brann- og gassrelaterte hendelser.